Als ondernemer moet je risico’s nemen. De ene keer pakt zo’n risico heel gunstig uit, een andere keer bleken er toch kanten te zijn die je over het hoofd had gezien. Het kan dan gebeuren dat je in een zakelijk conflict belandt. In dat geval is het goed om een jurist in te schakelen. Je zult echter zien dat de kosten van een jurist hoog kunnen zijn. Om de kosten in de hand te houden, kun je daarom ook gebruikmaken van een rechtsbijstandverzekering zakelijk van bijvoorbeeld Univé. Wij laten je zien wat de voordelen van zo’n verzekering zijn en hoe je hem vandaag nog kunt afsluiten. 

Waarom een verzekering afsluiten? 

Wanneer je zelfstandig ondernemer bent, ben jij ook zelf verantwoordelijk voor alle risico’s die dat ondernemen met zich meebrengt. Om die reden is het belangrijk dat je de juiste maatregelen neemt. Een rechtsbijstandverzekering zzp is daarom een aanrader. Gaat er een keer iets mis in je bedrijfsvoering, dan kun je een jurist inschakelen om samen met jou naar de situatie te kijken. Daarmee voorkom je hopelijk dat kleine problemen uitgroeien tot grote issues. Deze kunnen je namelijk heel duur komen te staan waardoor niet alleen je bedrijf, maar ook je persoonlijke situatie in gevaar kan komen. Zzp’ers kunnen bijvoorbeeld hun woning moeten verkopen wanneer het hen zakelijk niet goed gaat. Dat zijn risico’s die je niet zou moeten willen lopen. Zorg er daarom altijd voor dat je goed verzekerd bent zodat je dergelijke problemen kunt voorkomen. 

Wanneer kun je je verzekering gebruiken? 

Er zijn tal van situaties te verzinnen waarin je een beroep kunt doen op je rechtsbijstandverzekering. Het kan bijvoorbeeld voorkomen dat je een bestelling hebt geplaatst bij een leverancier die vervolgens zijn afspraken niet goed nakomt. In dat geval kun je een jurist op de zaak zetten die zorgt dat er een goede oplossing gevonden wordt. Ook kun je je verzekering gebruiken wanneer je klanten niet op tijd betalen. Dit is een van de grootste frustraties van ondernemers omdat het hun bedrijfsvoering in gevaar kan brengen. Wist je dat je je verzekering ook kunt inzetten wanneer je schade hebt opgelopen aan je zakelijke auto? Mocht het zover komen dat je een advocaat in de arm moet nemen, dan kun je tot een bedrag van 10.000 euro zelf een specialist zoeken die je het beste kan helpen. 

Een verzekering is visitekaartje 

Mocht je nog twijfelen over wel of niet een rechtsbijstandverzekering af te sluiten, dan willen we nog graag toevoegen dat een verzekering altijd goed afstraalt op je bedrijf. Klanten willen het liefst met ondernemers in zee gaan die geen risico’s met zich meebrengen. Voor klanten is het daarom ook vaak een goed teken dat een ondernemer diens verantwoordelijkheid neemt en de juiste verzekeringen heeft afgesloten. Zie een verzekering daarom nooit als een teken van zwakte omdat juist het ontbreken daarvan een teken van roekeloosheid kan zijn. Kijk daarom gelijk even op de site van je verzekeraar om te zien hoe je vandaag nog een verzekering kunt afsluiten.